2011. október 27., csütörtök

Troyes, Chrétien : Erec és Enide: (Eötvös klas - Jelenlegi ára: 1 785 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Erec és Enide: (Eötvös klasszikusok 103. )A könyv listaára: 2177 Ft. Leírás:
Az európai regény ősforrását teszi hozzáférhetővé a kiadó a magyar olvasók számára, amikor Rajnavölgyi Géza fordításában közreadja Chrétien de Troyes első ránk maradt verses lovagregényét, Erec és Enide történetét, mely abból a szempontból is érdekes, hogy itt jelenik meg első ízben Artúr és legendás Kerek Asztala. A történet a kelta mitológiából ismert Fehér Szarvas vadászatának motívuma köré szerveződik. Akinek sikerül elejtenie e nemes vadat, megcsókolhatja az udvar legszebb asszonyát. A vadászaton csupán Lac király fia, Erec nem vesz részt, mivel Guinevra királyné kísérőjéül szegődik, akit egy idegen lovag megsért. A váratlanul felbukkanó lovagot váráig üldözve, Erec egy városban száll meg, ahol beleszeret házigazdája, egy elszegényedett nemes szépséges leányába. Ezt követően részt vesz egy lovagi tornán, melynek díja egy értékes karvaly (a mitikus Fehér Szarvas földi párja). Erec a tornán legyőzi a királynét megsértő lovagot, és elnyeri a madarat kedvese számára, majd megkéri kezét, hogy végül Artúr udvarába vezesse. A mesésen szép történet egyik különlegessége az, ahogyan a nő és férfi kapcsolatát ábrázolja. Enide kezdetben félénken kíséri szerelmesét, ám idővel egyre többször siet kimerült vagy sebesült férje segítségére. (Ez utóbbi motívum a magyar Szent László-legendában is felbukkan. ) A Szabics Imre értő előszavával és kiejtési útmutatóval kiegészülő műnek ott a helye a világirodalom rangos művei mellett minden jelentősebb irodalmi gyűjteményében. ISBN: 978-963-9955-26-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 785 Ft

Az aukció vége: 2011-10-25 16:18
. Troyes, Chrétien : Erec és Enide: (Eötvös klas - Jelenlegi ára: 1 785 Ft